Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продукти харчування

Вівторок, 31 березня 2020, 09:40

АМКУ просять розпочати розслідування через ріст цін у львівських супермаркетах

продукти харчування

Львівська ОДА скерувала звернення до Антимонопольного комітету для початку розслідування щодо підвищення цін на продукти у Львові та області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 30 березня, у рамках зустрічі голови Львівської ОДА Максима Козицького із головою територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області Ростиславом Лещишиним та начальниці ГУ статистики у Львівській області Світланою Зимовіною облдержадміністрація вирішила направити звернення до Антимонопольного комітету з проханням ініціювати розслідування щодо підвищення цін на продовольчі товари у період карантину.

"Ми моніторимо чотири торговельні мережі, це "Свій маркет" "Близенько", "Рукавичка" та "Арсен". За підсумком проведеного аналізу групи продовольчих товарів першої необхідності, у період з 27 по 30 березня, спостерігається зростання вартості від 11% до 30% у залежності від виду товару. По інших групах товарів ріст не спостерігається. Для профілактичних дій матеріали сьогодні направлені у Службу безпеки України. Щодо моніторингу фармацевтичного ринку різких коливань по медикаментах немає", – зазначив Ростислав Лещишин.

Нагадаємо, ще минулого тижня Антимонопольний комітет зафіксував у деяких регіонах підвищення цін на гречку та овочі до 60%. Також мережа магазинів АТБ підвищує ціни на соціальні категорії продуктів харчування та товари першої необхідності у зв'язку із зростанням закупівельних цін від постачальників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.