Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

П'ятниця, 22 травня 2020, 10:49

Українцям, які їдуть працювати до Польщі, не потрібно проходити карантин

Польща

Польща спростила в'їзд сезонним працівникам з України на період карантину.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Польща спростила в'їзд для сезонних працівників зі східних країн, у тому числі і для українців. Відтак, українці, які приїдуть на сезонні роботи до Польщі, зможуть відразу приступити до роботи без 14-денного карантину.

Як заяявив міністр сільського господарства Ян Кшиштоф Ардановській, на даний момент, як у Польщі, так і в інших країнах західної Європи спостерігається нестача сезонних робітників. Тому українці зможуть відразу приступити до роботи.

При цьому він зазначив, що на даний момент у держави немає можливості проводити тестування на коронавірус для іноземних громадян.

Зазначимо, Польща розглядає можливість зняття обмеження на перетин кордону з червня цього року.

Нагадаємо, епідеміологічний контроль на польських кордонах діє до 12 червня, і кожна особа, яка в'їжджає в країну, повинна пройти двотижневий  карантин.

Водночас 11 травня Польща відкрили кордони для працівників, підприємців та студентів. Цим категоріям громадян не потрібно відбувати 14-денну ізоляцію.

Додамо, за підрахунками, через коронавірус перекази заробітчан з Польщі до України можуть впасти на 30%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.