Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Уляна Бойко

Неділя, 24 травня 2020, 08:08

Уляна Бойко ініціює ухвалення рішення про визнання львівської бруківки історичною пам'яткою місцевого значення

Уляна Бойко

Громадська активістка Уляна Бойко готує петицію, яка передбачає визнання владою Львова львівської бруківки історичною пам'яткою місцевого значення.

Громадська активістка Уляна Бойко готує до реєстрації петицію, яка передбачає визнання владою Львова львівської бруківки історичною пам'яткою місцевого значення.

"До того мене спонукала ситуація, яку я висвітлила на своїй сторінці в соціальних мережах, про зникнення гранітної бордюри під час будівництва на вулиці Друкарської у Львові. При ремонті історичних вуличок, чомусь стара гранітна бордюра, а не лише бруківка, десь зникає", – розповіла вона.

Уляна Бойко нагадала, що у 2011 році з ініціативи депутата міськради Яромира Самагальського було ухвалено рішення виконкому "Про використання історичної бруківки в м.Львові".

"Треба  на базі цього рішення розробити ухвалу міськради й контролювати виконання. А почати слід зі створення петиції, яку, я переконана, підтримають тисячі львів'ян. Після того потрібно буде утворити роботу групу, яка напрацює проєкт ухвали", – зазначила Уляна Бойко.



Активістка зазначила, що до того часу вона разом з колегами також звернеться до управління історичного середовища з пропозицією створити публічну карту з переліком усіх вулиць в межах історичного центру Львова, на яких було б ухвалою сесії Львівської міської ради заборонено класти щось інше, крім натурального каменю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.