Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

city-adm.lviv.ua

Четвер, 17 вересня 2020, 13:53

На одній із львівських маршруток впровадять безготівкову систему оплати проїзду

львівські маршрутки

Наступного тижня на маршруті № 3а можна буде розрахуватися за проїзд безготівково.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З вівторка, 22 вересня, на комунальних автобусах міста планують запровадити можливість безготівкої оплати за проїзд. Наразі відповідне обладнання встановлять на автобусах маршруту № 3а.

"Зараз місто співпрацює з компаніями Easypay і Jetbeep щодо можливості запровадження електронної оплати за проїзд у комунальних автобусах. Цей сервіс вже два роки працює в електротранспорті і дає змогу розрахуватися за допомогою мобільного додатку Easywollet, включивши bluetooth" – наголосив начальник управління транспорту міськради Орест Олеськів.

За його словами, в автобусах цей сервіс буде працювати трохи по-іншому. Зокрема, пристрій для оплати буде лише поруч з водієм через те, що в автобусах немає контролерів і контролювати оплату може лише водій транспорту.

"Щоб оплатити в такий спосіб необхідно буде зайти через передні двері, приставити свій телефон з включеним bluetooth до давача, який буде біля водія, і здійснити оплату. Оплата буде здійснюватися автоматично, і, фактично, миттєво. Про здійснення оплати будуть інформувати відповідні світловий і звуковий сигнали. Вони будуть інформувати пасажира і водія одночасно. Також, якщо оплата не пройде, це теж буде повідомлятися відповідними сигналами" – пояснив Орест Олеськів.

Наразі система у тестовому режимі буде впроваджена на автобусах маршруту № 3а, які курсують з пл. Різні і до "Кінг Кросу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.