Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 13 жовтня 2020, 10:27

Карантин в Україні планують продовжити до кінця року

коронавірус

МОЗ рекомендує продовжити карантин в Україні до 31 грудня.

Про цепередає "Громадське радіо".

Як заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Громадського радіо", через зростання кількості випадків захворювання коронавірусом та госпіталізації протиепідемічні заходи в Україні будуть переглуті, зокрема Міністерство охорони здоров'я рекомендує Кабінету міністрів на своєму засіданні 13 жовтня продовжити карантин до 31 грудня.

"Це спонукає переглядати протиепідемічні обмеження, які діють на території нашої країни. Ми будемо ініціювати заслухати на засіданні уряду продовження карантину до 31 грудня 2020 року. Також обмежать діяльність закладів громадського харчування до 22 години, ми пропонуємо це зробити", – наголосив Віктор Ляшко. 

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що на засіданні уряду 13 жовтня буде просити про жорсткіші карантинні обмеження. МОЗ буде вимагати повністю скасувати заходи від 50 осіб.

Також Міносвіти рекомендує встановити канікули у школах з 15 до 30 жовтня, а закладам професійної освіти та вищої освіти перейти на дистанційну форму навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 жовтня.

Додамо, на Львівщині в рамках розгортання "другої хвилі" боротьби з коронавірусом залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.