Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

Четвер, 15 жовтня 2020, 11:50

З 19 жовтня школи Львова і області закривають на канікули

школа у Львові

Канікули у школах області триватимуть з 19 до 30 жовтня.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 15 жовтня, на позачерговому засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийняла рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти області встановити з 19 до 30 жовтня канікули, а після їх завершення – перейти на дистанційну і змішану форму навчання з врахуванням епідеміологічної ситуації.

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти рекомендують перейти з 19 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання й забезпечити виїзд з студентів із гуртожитків, за винятком осіб, позбавлених батьківського піклування, з тимчасово окупованих територій, "червоних" карантинних зон, іноземців.

Натомість заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. 

Як наголосили у Львівські ОДА, такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати фізичні контакти між учнями та вчителями в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на коронавірус.

Крім того, комісія дозволила провести 17 жовтня футбольний матч між ФК Рух (Львів) та ФК Динамо (Київ) з дотриманням карантинних обмежень.

Зазначимо, у Міносвіти рекомендували встановити канікули у школах з 15 до 30 жовтня, а закладам професійної освіти та вищої освіти перейти на дистанційну форму навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Додамо, уряд продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 грудня 2020 року, однак вніс зміни до індикаторів та критеріїв, якими визначається карантин на території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.