Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газовидобування

Середа, 1 вересня 2021, 11:18

Польська компанія інвестує 50 мільйонів доларів у видобуток газу на Львівщині

газовидобування

Нафтогазова компанія PGNiG інвестує 50 мільйонів доларів першого траншу у видобуток газу на території Львівщини.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус на своїй сторінці у Facebook.

Польська нафтогазова компанія PGNiG на першому етапі інвестує в газовидобуток в Україні 50 мільйонів доларів, у подальшому інвестиції можуть сягнути 500 мільйонів доларів.

"Була підписана важлива угода про співпрацю компаній PGNiG і ERU Management Services, яка передбачає, що ці дві компанії створюють партнерство 85%/15% та розпочинають реалізацію проекту по видобутку газу на Заході України. Це перша інвестиція польського PGNiG у газовидобуток в Україні. На першому етапі планується інвестувати 50 млн дол" – написав Герус.

За його словами, згодом обсяг інвестицій польської компанії може сягнути 500 млн дол.

Нагадаємо, наприкінці серпня польська компанія PGNiG підписала угоду з українсько-американською компанією "Енергетичні ресурси України", яка передбачає спільні геологорозвідувальні роботи з пошуку газу в Україні. В результаті угоди PGNiG придбає 85% компанії ТОВ "Карпатгазвидобування".

Зазначимо, PGNiG і ЕРУ з 2016 року займаються експортом газу до України. У 2017 році вони поставили перший американський зріджений газ до України. У грудні 2019 року PGNiG і ЕРУ підписали угоду про спільну розробку нафтогазового родовища у Львівській області.

У березні цього року "Нафтогаз України" та PGNiG підписали меморандум, згідно із яким займуться видобутком природного газу в Україні, зокрема й на території Львівської області, а у травні 2021 року PGNiG отримала від Антимонопольного комітету України дозвіл на придбання контрольного пакету акцій ТОВ "Карпатгазвидобування".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.