Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Четвер, 23 вересня 2021, 10:33

На Львівщині комісії перевірятимуть організацію дистанційної форми навчання в школах

школа на Львівщині

З метою забезпечення прав на отримання якісної освіти у області створять комісії, які перевірятимуть організацію дистанційної форми навчання.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Від сьогодні, 23 вересня, відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій облдержадміністрації на території Львівської області діють карантинні обмеження, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 для "жовтого" рівня епідеміологічної небезпеки.

Відповідно до документів, здобувачі освіти припиняють відвідування закладів освіти, де відсоток вакцинації працівників не сягає 80%. З метою забезпечення і гарантування прав здобувачів освіти на отримання якісної освіти створять комісії, які здійснюватимуть перевірку організації та проведення дистанційної форми навчання. За результатами роботи комісій прийматимуть відповідні управлінські рішення.

"Конституцією України гарантується право здобувачам освіти на здобуття повної загальної середньої освіти. Відповідно до Закону України "Про повну загальну середню освіту" навчальний рік триває 175 днів. Законодавчою базою передбачено різні форми навчання, отже школи, де відсоток вакцинації колективу не сягає 80% переходять на дистанційне навчання. Хочемо також наголосити, що на Львівщині останні два роки велику увагу приділяють підвищенню рівня віддаленого навчання. Вчителі пройшли відповідні курси, аби вміти працювати із платформами для організації віддаленого навчання" − повідомила начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Львівської ОДА Ірина Сислюк.

В очному режимі продовжити роботу зможуть заклади дошкільної освіти, учні спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також заклади освіти, в яких не менше як 80% працівників мають:

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від Covid-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях

- негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції

- одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Нагадаємо, уряд дозволив очний режим навчання у дитячих садочках та молодших класах шкіл, не залежно від введеної зони карантину.

З 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки.

Раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки, натомість в Україні з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Крім цього, МОЗ планує запровадити в Україні обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для певних професій.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 грудня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.