Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

Четвер, 23 вересня 2021, 12:07

На Стрийщині двоє зловмисників напали на дівчину, яку погодилися підвезти

затримання

Постраждала, якій погрожували пістолетом, на ходу вискочила з автомобіля в одному з сіл Стрийського району.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у ЛЬвівській області. 

На Львівщині поліцейські затримали зловмисників, яких підозрюють у розбійному нападі на дівчину.

Як встановили правоохоронці, вчора, 22 вересня, у місті Болехів Івано-Франківської області 20-річна мешканка одного з сіл Долинського району Івано-Франківської області зупинила автомобіль "Фольксваген Пасат", водій якого за помірну платню погодився підвезти її у місто Стрий, що на Львівщині, оскільки їхав у тому ж напрямку.

Близько 15.45, вже на території Львівської області, в одному з сіл Стрийського району, пасажир "Фольксвагена", який сидій на передньому сидінні, несподівано направив на пасажирку предмет, схожий на пістолет, та наказав віддати йому гроші та мобільний телефон.

Злякавшись за своє життя, дівчина відчинила дверцята і на ходу вискочила з автомобіля, який розвернувся та поїхав у зворотньому напрямку. У "Фольксвагені" залишилась валіза пасажирки. Випадковий перехожий допоміг жертві нападників та повідомив про подію у поліцію.

Поліцейські виявили розшукуваний автомобіль на автодорозі Стрий − Івано-Франківськ − Чернівці у селі Станків. Зловмисники намагались втекти від правоохоронців, проте, після переслідування, їх автомобіль заблокували та зупинили екіпажі груп реагування патрульної поліції.

Зловмисниками виявилися мешканці одного з сіл Долинського району Івано-Франківської області віком 22 та 17 років. Молодший з нападників раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом. Їх затримали  в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Також правоохоронці виявили предмет, схожий на пістолет, який зловмисники встигли заховати. Зброю вилучили та скерували на експертне дослідження.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального колексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.