Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

електроенергія

Четвер, 30 вересня 2021, 10:51

В Україні на місяць продовжили заборону імпорту електроенергії з Росії і Білорусі

електроенергія

Нацкомісія з енергетики та тарифів до 31 жовтня заборонила на імпорт електроенергії з Білорусі та Росіії.

Про це повідомила прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Вчора, 29 вересня, Нацкомісія з енергетики та тарифів прийняла рішення заборонити на імпорт електроенергії з Білорусі та Росіії до 31 жовтня 2021 року.

За даними оператора системи передачі Укренерго, таке обмеження не створює загрози операційній безпеці функціонування енергосистемі України.

У НКРЕКП повідомили, що на 23 вересня листи, зокрема від Міненергетики та Укренерго щодо необхідності відновлення імпорту електричної енергії з Росії та Білорусі, не надходили.

Рішення НКРЕКП не означає, що заборону не продовжать після 31 жовтня.

Зазначимо, з 15 травня 2021 року набув чинності закон, згідно з яким НКРЕКП отримав повноваження обмежувати доступну пропускну спроможність у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства.

Нагадаємо, наприкінці травня 2021 року НКРЕКП заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії до 1 жовтня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.