Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 8 листопада 2021, 16:19

МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації

медичний заклад у Львові

Міністерство охорони здоров'я затвердило форму довідки про тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти Covid-19.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров’я України затвердило форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти Covid-19.

Відповідну форму № 028-1/о "Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та інструкцію щодо її заповнення затвердили наказом МОЗ № 2394 від 2 листопада 2021 року. 

Форма заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта. Зазначимо, постійні протипоказання можуть бути лише до щеплення конкретною вакциною від Covid-19, наприклад важка алергічна реакція (анафілаксія) на першу дозу цієї вакцини або на один із її компонентів. 

У довідці про тимчасові протипоказання до вакцинації від COVID-19 має бути обов’язково вказаний термін дії цих протипоказань.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я пояснили, коли не можна робити щеплення від коронавірусу.

Додамо, Віктор Ляшко заявив, що з 8 листопада всі невакциновані працівники закладів освіти мають бути відсторонені від роботи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.