Зміст статті

15 грудня 2021Прес-реліз

Як вибрати кондиціонер для спальні?

Правильно підібрана кліматична техніка для дому - запорука Вашого комфорту.

Кліматична техніка нині є дуже поширеною. Її встановлюють у приміщеннях різного призначення: від великих торговельних центрів і та офісних будівель до житлових будинків і квартир. Але, попри велику популярність, багато хто й досі сумнівається в тому, чи можна ставити кондиціонер у спальні. Ми відповімо: можна і навіть необхідно!

Кліматичне обладнання забезпечить комфортне перебування і здоровий сон у приміщенні, коли докучає літня спека. А моделі з функцією обігріву стануть в нагоді у міжсезоння, коли опалення ще не включили, а в кімнатах уже досить холодно.

Критерії вибору кондиціонера для спальні

Для здорового сну і відчуття бадьорості зранку лікарі рекомендують притримуватися такого мікроклімату у приміщенні:

  • Температура повітря у межах 18-20°С.
  • Вологість повітря 30-60% у холодну пору року і 30-45% влітку.

Якісний, правильно підібраний кондиціонер з легкістю забезпечить такі умови у кімнаті. Однак під час вибору техніки варто звернути увагу на такі критерії:

  • Потужність приладу. Вона залежить від параметрів приміщення. Так, для кімнат з висотою стелі 2,5-2,8 м найпростіший спосіб вибору: 1 кВт потужності на 10 м². Ця формула не буде достатньо точною, адже не враховує технічних особливостей приміщення, проте приблизне необхідне значення за нею можна дізнатися.
  • Холодопродуктивність кондиціонерів вимірюється в одиницях BTU/h та зазначається у характеристиках пристрою. Необхідне значення добирають за площею кімнати. Так, для спальні до 15 м² потрібне обладнання 5 або 7, а для кімнати 20 м² - 7 чи 9. Якщо ж приміщення має площу понад 30 м² - знадобиться модель 12.
  • Рівень шуму. Одними із найтихіших є спліт-системи, деякі моделі з них працюють в діапазоні до 20 дБ. Вони є практично безшумними, не заважають відпочинку. Підлогові моделі мобільних кондиціонерів створюють шумове навантаження до 40 дБ, тому спати з увімкненим приладом можуть далеко не всі.
  • Функція обігріву буде доречною, якщо у вашій квартирі чи будинку централізоване опалення і ви тепло в оселі залежить від початку або закінчення опалювального сезону. Повноцінно такий прилад не опалить приміщення взимку в морозну погоду, але в міжсезоння допоможе підтримувати комфортну температуру.
  • Інверторні чи класичні. Візуально ці прилади практично однакові, але вони відрізняються за принципом роботи. Класична модель вмикається і працює на повну потужність поки досягне необхідного температурного показника, потім вимикається і вмикається повторно, коли температура починає збільшуватися на кілька градусів.  Інверторний пристрій, досягнувши заданого параметру, знижує потужність роботи і працює на підтримку потрібної температури. Саме такі моделі найкраще підходять для спальні, адже вони працюють стабільно і тихо, без різких вмикань.
  • Додаткові функції: виробники пропонують кондиціонери з іонізацією повітря, зволоженням та осушенням повітря, очисними фільтрами. Фільтрація повітря стане в нагоді, якщо ви живете у великому місті, поблизу автомобільної траси чи підприємства,  але слід звертати увагу та тип фільтрації. В одних моделях вона розрахована виключно на очищення для нормальної роботи техніки, а в інших – на фільтрацію і підтримання оптимальних норм для людини.

Щоб під час сну вас не турбував увімкнений дисплей приладу, краще відразу обирати модель, де його можна вмикати/вимикати. Якщо обраний прилад відповідає усім вимогам щодо потужності, холодопродуктивності, рівня шуму – у вашій кімнаті буде комфортно у будь-яку пору року.

Як правильно встановити та користуватися кондиціонером у спальні?

Встановлення кондиціонерів у Львові та інших містах – це справа для фахівців, адже від акуратності і правильності монтажу залежить естетичний вигляд та функціонування кліматичної техніки. Щодо встановлення кондиціонера у спальні є кілька порад:

  • Прилад повинен розміщуватися таким чином, щоб потік охолодженого повітря не був направленим на ліжко.
  • Потік повітря краще направляти в сторону від ліжка, але при цьому на його шляху не має бути перешкод.
  • Оптимальні варіанти розташування: над дверима або над узголів’ям ліжка, якщо в кондиціонері можна регулювати направленість потоку повітря.

Також не слід забувати про правила користування кліматичною технікою:

  • Не можна різко охолоджувати повітря в приміщенні. Якщо у кімнаті +30°С, треба поступово знижувати температуру на 2 градуси за 30-60 хвилин, так ви уникнете переохолодження і застуди, адже організм встигне адаптуватися до зміни температури.
  • Варто слідкувати за рівнем вологості, оскільки і занизькі, і зависокі показники шкідливі для здоров’я. Тому варто або купити модель зі зволожувачем/осушувачем залежно від ваших потреб, або придбати такий пристрій додатково.

Вибрати та встановити кондиціонер для спальні у Львові та інших містах України вам допоможуть фахівці компанії Teplosoft.

Автор: Прес-реліз

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.