Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

П'ятниця, 22 квітня 2022, 11:57

Альфа-банківські акції Фрідмана передали болгарському економісту Сімеону Дянкову

Михайло Фрідман

Російський мільярдер Михайло Фрідман обрав довірену особу, яка розпоряджатиметься його акціями у Альфа-Банку Україна.

Про це повідомляє Економічна правда.

Альфа-Банк Україна погодив з Національним банком України кандидатуру довіреної особи, якій буде передано право голосу за акціями підсанкційних акціонерів банку.

"Відповідно до законодавства, Альфа-Банк Україна погодив з Національним Банком України довірену особу – Сімеона Дянкова, якому передається право голосу за акціями акціонерів, чия репутація визнана небездоганною, та право будь-яким чином брати участь в управлінні банком. Тепер у межах повноважень та законодавства Сімеон Дянков може брати участь в управлінні банком" – йдеться у заяві банку.

Зазначимо, Сімеон Дянков – болгарський економіст, колишній міністр фінансів та віцепрем'єр уряду Болгарії. Наразі обіймає посади виконавчого директора Групи з фінансових ринків Лондонської школи економіки та технічного радника Європейської комісії.

"Приведення структури власності банку відповідно до українського законодавства не впливає на звичайну роботу фінустанови. Наглядова Рада та Правління працюють без обмежень в межах своїх сфер відповідальності та компетенцій.

За погодженням із НБУ, Сімеон Дянков діятиме в межах питань Загальних зборів. Повноваження довіреної особи включають участь у Загальних зборах, розгляд звіту Наглядової Ради банку" – зазначили в банку.

Нагадаємо, що головою Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп" є російський мільярдер, уродженець Львова Михайло Фрідман, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня санкції проти нього запровадила й Велика Британія.

Російський бізнесмен Пьотр Авен, який разом з Фрідманом є співвласником Альфа-банку та інвесткомпанії LetterOne, оскаржуватиме санкції, які запровадив проти нього Євросоюз та Велика Британія.

Ще на початку березня Михайло Фрідман заявив, що передасть свою частку в Альфа-Банку особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. Раніше Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Українська філія російського банку Альфа-Банк Україна з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.