Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 9 травня 2022, 15:59

Офіси Львівської ОТГ розпочали видавати довідки для переселенців

Львів

Сьогодні в офісах Львівської ОТГ розпочали видавати довідки для вимушено переміщених осіб.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Від сьогодні, 9 травня, довідку про статус вимушено переміщеної особи можна отримати в офісах Львівської громади.

Як наголосили у міськраді, раніше такий документ видавали лише у відділах соцзахисту та в ЦНАП, а в Офісах лише реєстрували документи для її видачі.

"Видача таких довідок в Офісах одночасно вигідна для всіх. Це суттєво розвантажить роботу відділів соцзахисту та ЦНАП. Адже через великий наплив переселенців такі довідки видавали із суттєвим запізненням. Вимушеним переселенцям Львівської МТГ вже не треба їхати до Львова – достатньо прийти в Офіс громади, де вони тимчасово проживають. За наявності необхідних документів довідку видають у день звернення. Також видача таких довідок суттєво пришвидшить процес компенсації за комунальні послуги для тих мешканців, які приймають переселенців.

Довідки про статус ВПО видають в усіх Офісах Львівських громад. Для цього наш департамент отримав доступ до державної бази та дозвіл від Міністерства соцзахисту України" – заявили у департаменті міської агломерації Львівської міської ради.

Нагадаємо, в Офісах Львівських громад приймають документи для відшкодування комунальних витрат, реєструють переселенців та видають їм тимчасові посвідчення.

Станом на сьогодні на території Львівської МТГ зареєстровано понад 7 тисяч вимушено переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.