Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський обласний клінічний перинатальний центр

roddom.lviv.ua

Вівторок, 5 липня 2022, 09:43

Експосадовець Львівської ОДА переплатив підряднику понад 800 тис грн ПДВ

Львівський обласний клінічний перинатальний центр

Ексчиновника судитимуть за службову недбалість під час реконструкції перинатального центру.

Прокуратура за фактом службової недбалості висунула обвинувачення екскерівнику управління капітального будівництва Львівської ОДА за безпідставну сплату ПДВ в сумі понад 800 тис. грн при закупівлі обладнання для обласного перинатального центру.

Слідство встановило, що між управлінням капітального будівництва та одним з підприємств було укладено додаткові угоди до договору щодо реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру на придбання  медичного обладнання загальною вартістю понад 27 млн грн. 

Однак, попри те, що відповідно до чинного законодавства України, прийнятого в умовах пандемії коронавірусної хвороби, операції із закупівлі половини вищезгаданих апаратів звільнялись від оподаткування ПДВ, управління придбало його з безпідставною сплатою ПДВ.

Таким чином, внаслідок службової недбалості тимчасово виконуючого обов'язків начальника управління капітального будівництва було переплачено понад 804 тис. грн ПДВ, внаслідок чого державі в особі управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації заподіяно матеріальну шкоду (збитки) на вказану суму.

Нагадаємо. у червні прокуратура повідомила, що розслідує справу щодо колишнього т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА, якого підозрюють в розтраті державних коштів на понад 280 тис. грн під час будівництва амбулаторії у квітні 2020 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.