Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Понеділок, 8 серпня 2022, 16:17

На Львівщині на одну вакансію претендують троє безробітних

Центр зайнятості

Станом на початок серпня в області на одне вільне місце праці в середньому претендували троє осіб.  

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 серпня в обласному центрі зайнятості за видами діяльності найбільше вакансій задекларували підприємства переробної промисловості (29,6%), заклади гуртової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту та мотоциклів (15,4%), а також фірми сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (9,5%).

Загалом на одне вільне робоче місце претендували 3 особи.

У області бракує швачок, водіїв автотранспортних засобів, слюсарів різної спеціалізації, електромонтерів, операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, перукарів, монтерів кабельного виробництва, столярів, електрогазозварників, трактористів тощо.

Доволі високі шанси влаштуватися на роботу у лікарів різного профілю, менеджерів, бухгалтерів, поліцейських, адміністраторів, інспекторів.

Також є попит на працівників сфери торгівлі (продавців-консультантів, касирів торговельного залу, продавців продовольчих товарів), громадського харчування (кухарів, барменів, пекарів, офіціантів, кондитер), а також на осіб без професії чи спеціальної освіти: двірників, молодших медичних сестер, прибиральників території або підсобних робітників.

Гостра нестача вакансій на Львівщині для юристів, комірників, економістів, спеціалістів держслужби, сестер медичних, бібліотекарів, листонош, охоронників, завідувачів складу.

Найбільше претендентів з-поміж зареєстрованих безробітних на 1 вакансію керівника та менеджера (8 осіб), технічного службовця (7 осіб) та фахівця (5 осіб).

Зазначимо, станом на середину липня в області офіційно зареєстрували 9,8 тисячі безробітних

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.