Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДМЗ "Карпати"

Фб ДМЗ "Карпати"

Вівторок, 2 травня 2023, 11:26

ДМЗ Карпати модернізуватиме тепловози

ДМЗ "Карпати"

Українське вагонобудівне підприємство вирішило розвивати напрям з ремонту тепловозів.

Про це повідомляє Rail.insider.

Українське вагонобудівне підприємство Дослідно-механічний завод "Карпати", що у Новому Роздолі, на початку 2022 року придбало 18 км під’їзних колій у ДХГП "Сірка" та тепловозне депо й модернізуватиме тепловози.

"Старий власник за понад 30 років не вкладав туди жодної копійки. Депо було зруйноване і перебувало у жахливому стані. За шість місяців ми відремонтували та реконструювали депо, докупили необхідне обладнання для ремонту, атестували виробництво. Таким чином ми стали одним із небагатьох підприємств, яке має атестований колісно-візковий цех з можливістю ремонту будь-яких колісних пар для тепловозів. Як результат – створено 60 нових робочих місць" – наголосив директор підприємства Ростислав Гапатин.

За його словами, попри профіцит потужностей з ремонту тепловозів в Україні компанія вирішила розвивати цей напрям.

"У зв’язку з тим, що 80% українських тепловозів виготовлені підприємствами країни-агресора, майбутнє за модернізацією та ремоторизацією. Також у наших планах на найближчі п’ять років стоїть виробництво нових тепловозів" – додав Ростислав Гапатин.

Нагадаємо, у 2022 році ДМЗ "Карпати" виготовив понад 250 контейнерів та 100 платформ європейського габариту.

Крім цього, раніше ДМЗ "Карпати" також розглядав можливість виготовлення модульних будинків для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.