Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прес-реліз,   Середа, 7 червня 2023, 09:54

Як почати розмовляти англійською і чому не варто соромитися це робити

Англійська мова - має статус не лише міжнародної, а й також найпоширенішої з усіх інших.

У будь-якому місті знайдуться люди, які розмовляють англійською, тому більшості сучасних людей потрібно вміти спілкуватися цією мовою. Крім того, це є необхідне знання, без якого не вийде влаштуватися на престижну роботу або швидко отримувати підвищення, навіть просто подорожувати. Але як почати розмовляти англійською тому, для кого ця мова не рідна? При правильно поставленому питанні можна знайти найбільш слушні відповіді.

 

Фото: englishprime.ua/kursy-anglijskogo-yazyka-chernovtsy/

Ефективні поради для вивчення англійської

Запропоновані далі поради дозволять поступово наблизити момент, коли вже можна буде почати говорити англійською:

  1. Щодня вчити нові слова. Це логічно - що швидше розширюється словниковий запас, то вільніше можна почати брати участь у розмовах на різні теми. Розуміти, про що йдеться, формулювати власні аргументи з цього приводу. Важливою частиною практики розмовної англійської є регулярне вивчення нових слів.
  2. Розмовляти з друзями англійською. Якщо серед близьких людей є хтось, хто вже добре знає англійську, можна активно спілкуватися саме з цією людиною. Безпосередні живі розмови як ніщо інше дають змогу на практиці навчитися розмовляти англійською, розібратися у тонкощах мови. А також такий підхід зміцнить пам'ять і навчить правильно та послідовно висловлювати думки.
  3. Дивитися кіно та передачі в оригіналі. Кіно та медіа є сьогодні невіддільною частиною життя майже кожної людини. Кому не захочеться розслабитися за перегляд чергової комедії чи фільму жахів? Фільми тривалістю півтори-дві години можуть принести велику користь для вивчення англійської мови.
  4. Записатися на англомовні курси. Живе спілкування - з викладачами та групою - це найефективніший варіант для вивчення мови. Істотно прискорити результати допоможе поїздка за кордон або часте спілкування з носіями в мережі. Вимова і рівень знання покращиться багаторазово в короткий термін. Скоротити час навчання можна, тільки забезпечивши собі повне занурення. Забезпечити це в межах країни допоможе школа Інгліш Прайм.

 Якщо дотримуватися цих нескладних порад, опанувати англійську мову і почати говорити нею буде зовсім нескладно.

Основні причини, які заважають почати говорити англійською

Питання того, як вільно розмовляти англійською мовою, є найчастішою проблемою у тих, хто вчить цю мову. Багато людей вчать англійську роками та навіть добре її знають. Але щойно настає необхідність почати говорити зі співрозмовником віч-на-віч, замість виразних відповідей найчастіше виникає ступор і миттєве бажання припинити розмову якомога швидше. Існує кілька причин, чому це може статися.

Невеликий словниковий запас

Впевнено говорити англійською в будь-якому разі не вийде, якщо словниковий запас буде маленьким. Щоб ефективно запам'ятовувати слова і потім використовувати їх, достатньо всього трьох кроків:

  1. Дізнатися значення слова та його переклад.
  2. Скласти мінімум 5 речень із цим словом усно.
  3. Скласти мінімум 5 речень із цим словом письмово.

Нездатність користуватися граматичними конструкціями

Щоб добре вміти будувати речення, потрібно багато тренуватися. Вкрай важливо не тільки знати теорію, а й уміти користуватися нею на практиці. Для цього потрібно:

  1. Розібратися з теорією.
  2. Написати схему конструкції.
  3. Скласти кілька речень, відповідно до цієї конструкції.

Несприйняття англійської на слух

Навчитися розпізнавати лексику на слух допоможе тільки регулярне тренування. Для цього можна слухати дитячі аудіокниги або якісь подкасти. Фільми та серіали в оригіналі - теж чудовий варіант. Однак просто слухати буде недостатньо. Важливо слухати вимову і намагатися розуміти, що саме говориться.

Погано поставлена вимова

Найкращий вихід для правильної постановки вимови - робота з викладачем або тим, кимось з оточення, хто знає англійську. Також її можна покращувати:

  1. Регулярно тренувати звуки.
  2. Запам'ятовувати правильну вимову слів.
  3. 3 Тренувати швидку мову.

 Страх спілкування

Навіть із початковим рівнем англійської можна поспілкуватися на прості нейтральні теми. Неможливість це зробити називається мовним бар'єром. Для його подолання потрібно виходити із зони комфорту - спілкуватися якомога більше.

Займаючись із репетитором можна звикнути до нього і відчути спокій. Однак із незнайомцями спілкуватися набагато складніше. Ось чому на додаток до цього рекомендується відвідувати розмовні клуби або шукати друзів-іноземців у мережі. Також заняття в групі полегшують ситуацію. Але співрозмовник не повинен завжди бути один і той самий.

З урахуванням усіх цих порад вийде набагато швидше заговорити англійською мовою, без страху зробити помилку або бути незрозумілим.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.