Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шевченківський гай

lviv.vgorode.ua

Понеділок, 3 липня 2023, 08:40

Музей народної архітектури і побуту у Львові запрошує на "Ярмарок на Івана в Гаю"

Шевченківський гай

Організатори обіцяють, що буде святково та барвисто.

У наступні вихідні, 8-9 липня, Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького організовує перший "Ярмарок на Івана в Гаю".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

На ярмарку просто неба можна буде придбати крафтові товари від десятків народних майстрів та ремісників. На майстерках можна познайомитися з різноманітними традиційними ремеслами: від гончарства і петриківського розпису до ліжникарства та ліпки сирних коників. Малеча зможе бавитись у народні ігри та забави на Дитячій галявині.

На гостей чекатимуть також традиційні ритми у сучасній інтерпретації від музичних гуртів Дриг, Ягоди, Рогата жаба, Родовід та Етерія, а особливу атмосферу для гостей у неділю творитиме відомий львівський лірник Гордій Старух.

Тих, хто хотів би довідатися більше про традиції свята, запрошують на відкриту зустріч "Гутірка на Івана": разом з Музичною майстернею "Гурба" і спеціальними гостями, головною редакторкою видання "Літопис Бойківщини" Ольгою Громик та професором кафедри етнології ЛНУ імені Івана Франка, етнологом, дослідником міфології та демонології Володимиром Галайчуком, поспілкуватися про звичай "собітки" та інші особливості святкування на заході України.

Вартість вхідних квитків: 150 грн – повний /100 грн, пільговий квиток – для дітей, студентів, пенсіонерів та учасників АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.