Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прес-реліз,   Вівторок, 11 липня 2023, 08:57

Захищаємо особисту та робочу інформацію на ноутбуці від атаки хакерів

У часи цифрових технологій більшість особистих пристроїв користувачів вразливі для хакерських атак і шкідливого софту.

Теоретично існує багато різних способів убезпечити персональний ноутбук або смартфон від даних загроз. Інше питання, які з них дієвіші? Спробуємо розібратися.

Для початку важливо зрозуміти, хто може стати жертвою подібних злочинів. У контексті важливості та доступності персональних даних, це можуть бути: блогери, невеликі цифрові інформагентства, музиканти, які мають власні облікові записи в соцмережах та купу авторського матеріалу на жорстких дисках та інші публічні особи. В принципі, убезпечити себе можна за допомогою платних послуг чи програм. І заробити на них можна, використавши крипто казино з великим переліком гральних автоматів.

Однак, є й безкоштовні способи у вигляді утиліт, що підвищують надійність захисту ПК. Також, допоможе розробка правильного пароля для вай-фаю та блокування пристрою. При цьому брандмауер теж грає не останню роль у забезпеченні кібербезпеки гаджетів. Але про все по черзі.

Поради щодо покращення захисту ноутбука від ChatGPT

Штучний інтелект свідчить про важливість створення надійного пароля для пристроїв. Він повинен містити складну комбінацію із цифр, літер та символів. Також пароль повинен відповідати таким критеріям:

  • Складність та багатосимвольність;

  • Непередбачуваність;

  • Випадкове комбінування важливих цифр та літер;

  • Підключення двофакторної ідентифікації на ресурсах, де вона пропонується;

  • Система "Для кожного сайту свій пароль";

  • Періодичне проведення заміни паролів.

Відповідно до ШІ, важливо отримувати всі доступні оновлення софту і використовувати один надійний антивірус. Антифішинговий захист також має сенс. Так, користувачеві краще не відкривати листи від підозрілих відправників, незрозумілі посилання та файли від неперевірених джерел.

Тим часом важлива інформація повинна зберігатися на зовнішньому накопичувачі. У крайньому разі її можна тримати на ноутбуці в зашифрованому вигляді. Як варіант, допустимо використовувати віртуальне сховище з надійним паролем.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.