Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Прес-реліз,   Вівторок, 18 липня 2023, 09:11

Експерти вкотре нагадали про необхідність впровадження системи онлайн-моніторингу на ринку азартних ігор

Розробкою державної системи онлайн моніторингу (ДСОМ) займається Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей.

Однак досі це питання залишається невирішеним, а без нього не можна говорити про ефективний нагляд за діяльністю гральних операторів та розв'язання складного питання податкового навантаження. Тому профільні експерти вкотре нагадали про необхідність пришвидшення впровадження такого програмно-апаратного комплексу.

Подальший розвиток грального ринку неможливий без ДСОМ

Аналітики інформаційного порталу gazeta.lviv.ua відмічають, що українці все частіше обирають для гри операторів з ліцензією. Чим більше уваги у сфері приділяється питанню соціально відповідальної гри, тим більше уваги та часу потенційні гравці приділяють вибору закладу або платформи.

Якщо раніше переважна більшість обирала ті онлайн-казино, котрі пропонують різноманітні бездепозитні бонуси, то зараз додатково перевіряють наявність ліцензії у такого оператора. І щоб ця тенденція збереглась, вкрай важливо продовжувати трансформувати ринок, орієнтуючись на глобальні тенденції.

Впровадження системи онлайн-моніторингу - одна з таких глобальних тенденцій. Софт такого роду виконує ряд вкрай важливих функцій:

  • дозволяє в режимі реального часу контролювати діяльність легальних організаторів азартних ігор, перевіряти дотримання ними норм чинного законодавства та принципів відповідальної гри;

  • автоматично розраховує показник GGR та списує податок на виграш;

  • впорядковує норми фіскального законодавства.

Як відмічають експерти, питання податкового врегулювання на сьогодні залишається ключовим для подальшого розвитку гральної сфери. Тому відразу після ухвалення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку функціонування Державної системи онлайн-моніторингу» потрібно проголосувати податковий законопроєкт 2713-д, а також розробити та запустити апаратно-програмний комплекс Державної системи онлайн-моніторингу.

Експерти відмічають, щоб без цих кроків не можна говорити про подальший розвиток гральної сфери та її вихід на глобальний рівень. Без перелічених дій гральний бізнес не буде приносити державі заплановані надходження до бюджету, не буде створювати нові робочі місця та стимулювати розвиток суміжних галузей. Цікаво, що всі законопроєкти вже давно розроблені, однак досі немає політичної волі для їх прийняття. 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.