Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зруйновані будинки на Херсонщині

Фб Козицького

Середа, 19 липня 2023, 14:02

Львівщина відновить три села на Херсонщині

зруйновані будинки на Херсонщині

В області виділили 10 мільйонів на відновлення пошкоджених будинків у трьох селах Херсонщини.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська область в межах національного проєкту "Пліч-о-пліч", що має на меті допомогти відбудувати громади Херсонщини, які найбільше постраждали від російської агресії, відновить селища Біла Криниця та села Нова Зоря і Таврійське на Херсонщині. 

"Якщо говорити про Таврійське, то тут досі живуть приблизно 210 людей. Орієнтовно 150 об’єктів зруйновані через агресію росії. Відновлювати приміщення будуть на трьох наших вулицях – Шкільна, Степова та Ставкова. Ремонту потребують не лише приватні житла, але й наша місцева школа, Народний дім, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт. В Новій Зорі залишилось всього 30 жителів і це переважно люди старшого віку. 51 об’єкт тут пошкоджений" – наголосила староста сіл Таврійське та Нова Зоря Любов Шевченко.

Наразі уже сформовані ремонтні бригади, які завезли на об’єкти ремонтні матеріали. Загалом в межах проєкту Львівщина планує відновити 300 об’єктів. На виконання робіт у цих трьох населених пунктах уже виділили 10 млн грн.

Зазначимо, до проєкту з відновлення помешкань та об’єктів соціальної інфраструктури на деокупованих і постраждалих від російської агресії громад на Херсонщині долучилося 15 областей України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.