Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

річки львівщини

Вівторок, 25 липня 2023, 17:04

Якість води в Полтві та Західному Бузі не відповідає нормам

річки львівщини

У червні проведено моніторинг якості поверхневих вод в українській частині басейну р. Вісли.

За даними аналізів, найгірша ситуація спостерігалася у р. Полтві та Західному Бузі, де виявлено понаднормовий вміст шкідливих речовин.

За результатами моніторингу, який проводив Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну: у р. Полтві – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, галогенопохідних вуглеводнів, пестицидів тощо; у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтви – за вмістом органічних і біогенних речовин, пестицидів; у р. Вишні – за вмістом пестицидів; у р. Малехівці в с. Малехів – за вмістом органічних та біогенних речовин; у р. Маруньці нижче м. Винники – за вмістом органічних та біогенних речовин; у р. Свині нижче м. Жовква – за вмістом органічних та біогенних речовин, пестицидів.

Порівняно з попереднім звітним періодом (травень 2023 р.) погіршилася якість води в р. Західний Буг на ділянці м. Кам’янка-Бузька – с. Літовеж, в р. Раті, р. Малехівці, р. Свині та в р. Вишні. За цей період покращилася якість води в р. Полтві (с. Кам’янопіль) і в пункті спостережень «р. Західний Буг – м. Буськ».

Найкраща якiсть води зафiксована у р. Завадiвцi та р. В’яр (Вiгор), де не перевищено жодного з нормативних показникiв.

У рамках державного мониторингу на транскордонних дiлянках та в межах питного водозабору проводилось додаткове дослiдження якостi води за 28-ма параметрами.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.