Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

Четвер, 27 липня 2023, 09:34

Російські окупанти випустили по Україні 40 ракет

повітряна тривога

Російські окупанти випустили по території України 36 крилатих ракет та 4 ракети "Кинджал", з них 36 ракет збили сили ППО.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора ввечері в Україні оголошували повітряну тривогу, російські окупанти випустили 36 крилатих ракет, 4 ракети Х-47 "Кинджал".

Протиповітряною обороною було збито 3 крилаті ракети "Калібр", 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

"Близько 17.00 години противник атакував з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Крім того, близько 19.00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 "Кинджал" у напрямку Хмельницької області.

За результатами бойової роботи протиповітряною обороною України знищено 36 повітряних цілей: 3 крилаті ракети "Калібр"; 33 крилаті ракети Х-101/Х-555. Щодо наслідків пусків Х-47 "Кинджал" інформація уточнюється" – йдеться у повідомленні.

Також сьогодні вночі було зафіксовано два пуски ракет "Калібр" з підводного човна в Акваторії Чорного моря та восьми іранських дронів-камікадзе "Shahed-136/131". Сили ППО збили всі безпілотники.

Зазначимо, внаслідок цієї російської атаки вибухи пролунали в Одесі та у Хмельницькій області.

У Миколаєві пошкоджено щонайменше 5 багатоповерхових житлових будинків та близько 15 гаражів, постраждали 18 людей, а в Одесі внаслідок цієї атаки руйнування і виникла пожежа, постраждали 2 людини.

Додамо, востаннє Львівську область атакували 6 липня. Ракета влучила у житловий будинок, загинуло 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали.

Унаслідок удару руйнувань у Львові зазнали понад 35 будинків, два у критичному стані, пошкоджено орієнтовно 60 помешкань, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа, 57 автомобілів. Більше ніж 1000 вікон потребують заміни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.