Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

наслідки ракетного удару на Львівщині

Фб Козицького

Вівторок, 15 серпня 2023, 08:59

Російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Львівщині

наслідки ракетного удару на Львівщині

Сьогодні вночі російські ракети влучили в житлові будинки та дитячий садочок у Львові, будинки в Ставчанах та Суховолі, є постраждалі.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні вночі, 15 серпня, під час повітряної тривоги, яка тривала з 04:02 до 05:49 год, російські окупанти випустили по території Львівщини ракети, які влучили в житлові будинки у Львові та області.

"У Львові уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали. Є постраждалі. Їм надають всю необхідну медичну допомогу. Інформації про загиблих наразі не надходило. Невеликі загоряння фіксували і в інших частинах Львова. Їх оперативно загасили.

В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі. Надійшла також інформація про пошкодження транспортних засобів" – заявив Козицький.

За його словами, у селі Ставчани Львівського району через ракетні удари були пошкоджені 10 житлових будинків, мешканці будівель отримали легкі травми.

Також були пошкоджені будинки у селі Суховоля.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий додав, що одна з ракет влучила у двір дитячого садка у Львові.

"Заклад зруйнований. Пошкоджено більше ста  квартир, вибито понад 500 вікон. 4 людини отримують медичну допомогу. Загрози життю не має" – заявив Садовий.

Також через влучання ракет у Львові перекрили вул. Ряшівську, а тролейбуси №23 та №30, а також автобуси №14, №21 та №92 тимчасово змінили схему руху.

Додамо, востаннє Львівську область атакували 6 липня. Ракета влучила у житловий будинок, загинуло 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали.

Унаслідок удару руйнувань у Львові зазнали понад 35 будинків, два у критичному стані, пошкоджено орієнтовно 60 помешкань, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа, 57 автомобілів. Більше ніж 1000 вікон потребують заміни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.