Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

наслідки ракетного удару на Львівщині

Фб Козицького

Вівторок, 15 серпня 2023, 10:47

Внаслідок ракетної атаки по Львівщині постраждали 15 людей

наслідки ракетного удару на Львівщині

Російські окупанти випустили по області 7 ракет, з них 6 влучили у житлові будинки.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні вночі, 15 серпня, під час повітряної тривоги російські окупанти випустили по території Львівщини 7 ракет, з них одну збили сили ППО та 6 – влучили у житлові будинки.

"Під час цієї ракетної атаки, на щастя, обійшлося без загиблих. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72. У більшості потерпілих царапини й порізи через вибиті вікна, забої. П'ятьох людей госпіталізували. Окупанти пошкодили близько 40 будинків" – заявив Козицький.

У Львові руйнувань зазнали 20 будинків у Залізничному районі міста, зокрема, на вул. Каховській та Патона.

"Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі "Монада" вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства. Одна з ракет влучила по території дитячого садка, зазнала ушкоджень будівля дитсадка" – наголосив Козицький.

Крім цього, у селі Ставчани Львівського району через влучання ракети пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них 6 – повністю зруйновані. Також постраждали легкові автомобілі.

Натомість у селі Суховоля Львівського району уламками від ракет були пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі.

"Станом на зараз триває обстеження пошкоджених будівель та ліквідація наслідків удару. Мешканці, чиї домівки зазнали руйнувань та пошкоджень, можуть на платформі "Дія" подати запит на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування – 200 тисяч гривень" – додав Козицький.

Нагадаємо, сьогодні під час повітряної тривоги, яка тривала з 04:02 до 05:49 год, російські окупанти випустили по території Львівщини ракети, які влучили в житлові будинки у Львові та області.

У Львові виділять з міського бюджету 20 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного удару по місту.

Додамо, востаннє Львівську область атакували 6 липня. Ракета влучила у житловий будинок, загинуло 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.