Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабарі у Львов

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

П'ятниця, 8 вересня 2023, 07:33

Голову профспілки підозрюють у хабарництві

хабарі у Львов

Він завдав збитків державному бюджету на суму близько 300 тисяч гривень.

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону повідомила про підозру голові профспілки одного з нафтогазовидобувних підприємств Міноборони. Він намагався дати хабар начальнику служби безпеки підприємства, який викрив його схему з роздачею путівок на санаторне лікування.

За даними слідства, підозрюваний протягом двох років видавав путівки на санаторне лікування особам, які не працювали на підприємстві, але були його знайомими або родичами. Таким чином, він завдав збитків державному бюджету на суму близько 300 тисяч гривень.

Коли начальник служби безпеки підприємства почав перевіряти документи профспілки, підозрюваний спробував його замовкнути. Він запропонував йому 500 доларів США за те, щоб він припинив розслідування і не повідомляв про порушення вищим органам.

Однак начальник служби безпеки виявився чесною людиною і повідомив про спробу хабарництва до Нацполіції та СБУ. Правоохоронці провели спецоперацію і затримали підозрюваного під час передачі хабаря. Йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

За фактом хабарництва порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 КК України. Провадження знаходиться у стадії досудового розслідування. Потенційна санкція за цю статтю передбачає в’язницю від 5 до 10 років з конфіскацією майна. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.