Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Фб Зеленського

Вівторок, 12 вересня 2023, 11:57

Зеленський ветував закон про відкриття реєстру декларацій з 2025 року

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський наклав вето на закон, який зберігає обмеження щодо електронного декларування.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 12 вересня, Володимир Зеленський повідомив, що наклав вето на закон про повернення електронного декларування для депутатів та чиновників, який мав запрацювати з 2025 року. 

"Вето. Вранці надійшов із Верховної Ради України закон, який зберігав обмеження щодо електронного декларування. Обмеження неприйнятні. Декларації мають бути відкритими. Одразу. Не через рік. Уже зараз реєстр треба відкривати. Власне, із цією головною правкою закон має бути проголосований. Бажано швидко" – заявив Зеленський.

Зазначимо, 5 вересня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників, але реєстр відкриють лише через рік.

Через це українці за добу зібрали понад 25 тисяч підписів під петицією з вимогою до президента накласти вето на законопроєкт №9534 та повернути його до парламенту, щоб відкрити реєстр майнових декларацій чиновників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.