Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Турянський

Понеділок, 23 жовтня 2023, 15:45

Олімпієць Турянський подав до суду на Наші гроші Садового

Юрій Турянський

Голова НОК Львівщини Юрій Турянський подав позов проти журналістів NGL.media, які встановили захоплення ним 11 га землі поблизу Львова.

Про це повідомляє видання NGL.media.

Голова Національного олімпійського комітету Львівщини та колишній начальник Львівської ОДА Юрій Турянський подав позов проти NGL.media, вимагаючи видання спростувати факти, наведені у статті "Впіймай мене, якщо зможеш".

За інформацією журналістів-розслідувачів, Турянський намагається оскаржити у суді викладені в статті факти щодо його особистої причетності до захоплення з використанням підроблених документів земельної ділянки площею 11 га поблизу Львова, яка на той час, а саме у 2014 році, перебувала у комунальній власності.

Також Юрій Турянський вимагає від видання 178 тис. грн за завдану йому моральну шкоду.

"Визначаючи розмір шкоди позивач виходив з інтенсивності (глибини, ступеня) душевних страждань, які отримав від факту неправомірних дій, завданих збитків, тривалості негативних переживань обурення, правової невизначеності. Позивач оцінює вартість завданих моральних страждань у сумі 178 000,00 грн" – йдеться у позовній заяві Турянського.

У NGL.media додали, що у цій справі їх захищають юристи ГО "Платформа прав людини".

Нагадаємо, Юрій Турянський з 2014 року очолює Національний олімпійський комітет Львівщини. У 2022 році його вдруге обрали на цю  посаду.

Турянський впродовж серпня-грудня 2014 року був начальником Львівської ОДА, а з 2015 року – радником тодішнього начальника Львівської ОДА Олега Синютки.

У 2008-2012 роках Турянський працював заступником гендиректора з питань стратегічного розвитку і екології ДП "Львіввугілля", у 2010-2011 роках був головним радником голови правління НАК "Нафтогаз України", а у 2011-2012 роках – радником гендиректора ПАТ "Укргідроенерго".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.