Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

dpsu.gov.ua

Середа, 15 листопада 2023, 13:33

На Краківці разом з гуманітарною допомогою намагалися перезти через кордон три авто

контрабанда

Мешканець Львівщини заявив, що везе авто для благодійного фонду, в якому про це нічого не знали.

Про це повідомляє Львівська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

13 листопада в пункт пропуску "Краківець - Корчова" прибула із Польщі вантажівка MAN, яка транспортувала гуманітарну допомогу з Європи.
Для проходження митного контролю водій – 51-річний житель Львівської області, подав товаросупровідні документи про переміщення 40 польових ліжок для благодійного фонду у Києві та трьох автомобілів: Nissan (2006 р.в.), Isuzu (2008) і Mazda (2008), адресованих на благочинну організацію в м. Новояворівськ.
 
"Для перевірки законності переміщення вантажу працівники Львівської митниці зв’язалися з керівниками благодійних фондів, які значились "одержувачами гуманітарної допомоги" у супровідних листах, поданих водієм.
У першому випадку керівниця фонду підтвердила, що вона дійсно очікує польові ліжка. Однак керівник новояворівської організації спростував усю інформацію щодо очікування автомобілів" – йдеться у повідомленні.
 
Також він підтвердив письмово, що не надавав і не підписував жодних листів, які служать підставою для переміщення авто у якості гуманітарної допомоги.
 
 
За цим фактом складено адмінпротокол. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.
 
Польові ліжка були відправлені адресату. Автомобілі, вартість яких встановлюється, вилучено.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.