Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зіновій Козицький

forbes.ua

Понеділок, 27 листопада 2023, 10:27

Фірма Зіновія Козицького увійшла у перелік найбільших паливних компаній України

Зіновій Козицький

Компанія Зіновія Козицького увійшла у перелік найбільших паливних компаній України.

Про це повідомляє Forbes.

Видання Forbes склало рейтинг 20 найбільших паливних компаній України, які вийшли переможцем із паливної кризи та змогло заробити на рекордних цінах на газ.

У цьому переліку на 19 місці опинилася компанія "Західнадрасервіс", що належить батькові голови Львівської ОВА Максима Козицького Зіновію Козицькому.

Зокрема, у 2022 році виторг компанії зріс у 2,1 раза до 4,8 млрд грн, а прибуток становив 736 млн грн. У компанії працює 800 людей.

"Рекордне зростання цін на газ у 2022 році принесли "Західнадрасервісу" не лише рекордний виторг, а й додаткові можливості. Цьогоріч львівська компанія запустила шість сонячних електростанцій та завершує будівництво вітрової електростанції потужністю 55 МВт. Запланований обсяг інвестицій у відновлювану енергетику сягає 2,8 млрд грн.

Донедавна компанія концентрувалася на видобутку у Львівській та Івано-Франківській областях зі свердловин невеликої глибини, до 2000 м. Така стратегія допомогла "Західнадрасервісу" увійти в когорту найбільших приватних видобувників країни. В найближчих планах – пробурити першу свердловину в Полтавській області" – наголосили у Forbes.

За словами Козицького, компанія сподівається на "нові відкриття в західному регіоні на великих глибинах".

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що компанія Зіновія Козицького ТОВ "Горизонти" планує спорудити нову свердловину для пошуку газу на території Самбірського району, а також вона у лютому цього року пробурила нову свердловину на Заході України, потужністю 600 тисяч м³ на добу.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.