Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

П'ятниця, 15 грудня 2023, 15:17

У Львові затвердили нову початкову школу Крок за кроком

школа у Львові

Згідно з реорганізацією двох навчальних закладів, на вул. Довбуша, 20 буде початкова школа ліцею №8. 

Вчора, 14 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про зміну типу і назви закладу дошкільної освіти (ясел-садка) № 12 Львівської міської ради.

"За" проголосували 49 депутатів.

Таке рішення передбачає реорганізацію двох навчальних закладів, внаслідок чого в місті з’явиться нова початкова школа із дошкільним відділенням "Крок за кроком".

На сьогодні заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №12 функціонує у нежитлових приміщеннях на вул. Довбуша, 20. У частині зазначених приміщень, яку не використовує садок, функціонують початкові класи ліцею №8. Така організація освітнього процесу створює труднощі при вирішенні організаційних питань у закладі дошкільної освіти та закладі загальної середньої освіти, зокрема при організації харчування для вихованців та учнів, проведенні заходів, ремонтних робіт тощо.

"Наша школа №8 знаходиться в 2 приміщеннях – початкова школа на вулиці Довбуша і старша школа на вул. Підвальній. Враховуючи те, що з 2027 року всю Україну чекає реформа школи, які треба розділити на початкові, гімназії і ліцеї, ми завчасно вирішили прийняти рішення створити нову школу – початкова школа з дошкільним відділенням. Ліцей №8 залишається функціонувати на вул. Підвальній, але тут вже не буде початкових класів, лише 5-11" – розповів керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Нагадаємо, депутати також прийняли ухвалу, якою планують створити у садочках групу раннього розвитку з 12 місяців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.