Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська національна академія мистецтв

lnam.edu.ua

Середа, 7 лютого 2024, 12:42

Академія мистецтв повстала супроти авалонівського лобізму Садового

Львівська національна академія мистецтв

Профспілка Академії мистецтв скерувала звернення агентству зі запобігання корупції через будівництво ЖК Авалону, яке хочуть дозволити депутати.

Про це повідомила доцент Львівської національної академії мистецтв Olesya Datsko на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, міський голова Львова Андрій Іванович Садовий особисто лобіює інтереси Авалону, внісши в порядок денний питання № 82 детального плану, щодо якого сам Юридичний департамент написав, що нема належного документа навіть за структурою. 

"Не зважаючи на те, що викладачі ЛНАМ", жителі, громадські організації писали про те, що цей детальний план - це просто неприхований лобізм, який порушує права і несе загрози, в тому числі техногенні - як його називають антизабудовні активісти "придворний кресляр" Столяров далі плювати хотів на права людей, намалювавши забудовникам "чисте поле"!" – написала Олеся.
 
Авторка допису, також зазначила, що прийняття цього рішення – це ознаки злочину. Відтак, профспілка ЛНАМ скерувала звернення Національному агентству зі запобігання корупції.
 
"Вимагаємо зняти це ганебство з порядку денного, і скерувати на доопрацювання!" – додала Олеся.
 
 
"Вимагаємо зняти з розгляду сесії Львівської міської ради питання № 82 «Про затвердження детального плану території у районі вул. Тютюнників, вул. Генерала М. Тарнавського, вул. В. Кубійовича, пл. Василя Вишиваного" (далі - ДПТ) , як таке, що винесене на розгляд сесії з грубим порушенням процедури, сама процедура громадського обговорення ДПТ питання була порушена через обмеження прав працівників ЛНАМ, яких не допустили до участі в громадському слуханні" – йдеться у тексті звернення.
 
Зазначимо, згідно з розробленим детальним планом на цій території планують збудувати багатофункційний комплекс з наземними та підземними гаражами.
 
Нагадаємо, у 2021 році Депутати підтримали розроблення ДПТ у районі вул. Тютюнників на прохання львівської будфірми. Тоді депутати визнали компанію "Авалон констракшн" відповідальною за розроблення та фінансування детального плану території.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.