Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

борщівник Сосновського

П'ятниця, 23 лютого 2024, 11:14

Давидівська ОТГ виділила 350 тисяч на боротьбу з борщівником Сосновського

борщівник Сосновського

Давидівська сільрада передбачила 350 тисяч гривень за програму боротьби з борщівником Сосновського у цьому році.

Про це повідомила пресслужба Давидівської сільської ради Львівського району.

Цього року Давидівська сільрада передбачила 350 тис. грн на виконання "Програми боротьби з борщівником Сосновського на території Давидівської сільської ради на 2023-2025 роки".

З цих коштів 300 тис. грн підуть на знищення борщівника Сосновського хімічним та механічним способами, 50 тис. грн – на формування графічних матеріалів (карт) розповсюдження буряну та підрахунок площ, визначення балансоутримувачів та власників засмічених борщівником Сосновського земельних ділянок.

Зазначимо, програму затвердили ще 15 грудня 2022 року й наразі сільрада оголосила збір комерційних пропозицій для проведення закупівель щодо боротьби з борщівником впродовж цього року.

Нагадаємо, у 2020 році Держпродспоживслужба вилучила борщівник Сосновського зі списку кормових культур для боротьби із цим шкідником.

Додамо, у 2016 році в рамках проєкту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" Варіанти дослідили проблему поширення і боротьби з борщівником Сосновського, що є рослиною-шкідником.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.