Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

Середа, 27 березня 2024, 11:37

У курортній зоні в Брюховичах збудують новий житловий комплекс

Брюховичі

На лісовій земельній ділянці у Брюховичах планують звести двосекційний багатоквартирний будинок.

Вчора, 26 березня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради представили містобудівні умови та обмеження, які видав головний архітектор Львова.

Згідно з ними, планується будівництво двосекційного багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Курортна – вул. Курортний проїзд у смт Брюховичі.

"Ця територія дуже важлива з погляду зелених насаджень. Вона є такою зеленою оазою і важливим елементом курортного міста і, в такому випадку, ми вважаємо, що не маємо жодним чином відхилятися від містобудівної документації та затвердженого детального плану" – наголосив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

За його словами, у містобудівній документації планують прописати відсоток забудови цієї земельної ділянки, де розташована санаторна зона і де планують звести багатоповерхівку.

Також висота житлового комплексу не має перевищувати 15 метрів, що становитиме не більше 5-6 поверхів.

"Буде видано, відповідно, і висотність, яка допустима у детальному плані території – 15 метрів, так само й відсоток забудови, який буде розраховано на дану територію" – додав Коломєйцев.

Однак головний архітектор Львова не назвав замовника будівництва.

Зазначимо, у січні цього року Львівська міськрада призупинила спірну забудову на вул. Курортний проїзд, 3 у Брюховичах. Однак забудовнику дозволили змінити свій проєкт відповідно до вимог містобудівної документації.

Нагадаємо, на початку березня цього року березні архітектурно-містобудівна рада обговорила проєкт будівництва на вул. Курортній у смт Брюховичі багатофункційного комплексу з термальним басейном, готелем та житловими будинками.

А ще у січні цього року на розі вул. Курортна – Отця Іздрика у Брюховичах пропонували збудувати 3-поверховий СПА-готель з вбудованими приміщеннями громадського призначення.

Додамо, що неподалік знаходиться відома недобудована школа, щодо якої тривають судові процеси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.