Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Радковець

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 26 квітня 2024, 12:07

У Львові встановлять інформаційну таблицю на честь Петра Радковця

Петро Радковець

Таблицю облаштують на фасаді будинку № 7 на вул. Миколи Лисенка.  

Сьогодні, 26 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про встановлення інформаційної таблиці краєзнавцю, публіцисту, гіду-екскурсоводу Петру Радковцю на фасаді будинку № 7 на вул. М. Лисенка у Львові.

"Погодити встановлення інформаційної таблиці краєзнавцю, публіцисту, гіду-екскурсоводу Петру Радковцю на фасаді будинку № 7 на вул. М. Лисенка. Покласти функції замовника на проєктування, виготовлення та встановлення інформаційної таблиці на громадську організацію "Товариство Лева" – йдеться у рішенні.

У Львівській міськраді додали, що меморіальну таблицю мають встановити 27 квітня, до Дня народження Петра Радковця, на фасаді будинку, де він виріс.

Дизайн дошки створив Юрій Крукевич, добрий друг Петра Радковця. Ідею встановлення дошки запропонувало "Товариство Лева", учасником якого був сам гід.

Нагадаємо, Петро Радковець раптово помер у лютому 2023 року у віці 59 років. Він був одним з найвідоміших львівських та українських гідів. Мав ліцензійне посвідчення львівського гіда під номером 1, яке офіційно отримав від Львівської міської ради.

Одним з останніх за його участю став проєкт "Місто лікує" – безкоштовні прогулянки Львовом для захисників та військових ветеранів, які проходять реабілітацію.

Додамо, у 2013 році Варіанти спілкували з Радковцем про у статті "Місто моєї мрії. Львівські екскурсоводи".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.