Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Стрийський парк

Середа, 27 березня 2024, 13:05

У Львові дозволять торгівлю у всіх міських парках

Стрийський парк

У міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою пропонують дозволили торгівлю на території всіх міських парків.

Про це йдеться у проєкті ухвали, винесеній на наступну сесію Львівської міської ради, яка відбудеться 28 березня 2024 року. 

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою вносяться зміни до Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності для розміщення об'єктів соціально-культурного, торговельного та іншого призначення.

Згідно з ухвалою, комунальним підприємства Львова, які опікуються міськими парками, дозволять впродовж 2024-2025 років укладати договори оренди через Prozorro з підприємцями, які хочуть розміщувати пересувні тимчасові споруди для торгівлі на території парків.

Договори оренди укладатимуть: департамент містобудування щодо об'єктів на території регіонального ландшафтного парку "Знесіння", а також ЛКП "Львівський центральний парк культури та відпочинку імені Б. Хмельницького", ЛКП "Зелений Львів" та його дочірні підприємства – "Личаків-парк", "Парк-Високий Замок", "Боднарівка", "Скнилів-Парк".

У пояснювальній записці вказано, що це рішення прийняте з метою "запровадження конкурсної процедури визначення орендарів конструктивних елементів благоустрою для розміщення пересувних тимчасових споруд або пересувних тимчасових споруд на території парків у Львові, забезпечення відкритості та прозорості такої процедури та отримання додаткового джерела фінансування утримання зелених зон".

"Орендна плата за користування окремими конструктивними елементами благоустрою комунальної власності за договорами зараховується на відповідні поточні рахунки комунальних підприємств та дочірніх підприємств та може використовуватись для поповнення власних обігових коштів зазначених комунальних підприємств та дочірніх підприємств" – йдеться в проєкті ухвали.

 

Додамо, у червні 2023 року у Львові запропонували створити наглядові ради при міських парках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.