Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Цитадель у Львові

Середа, 24 квітня 2024, 13:20

На території Цитаделі планують вирубати майже 600 дерев

Цитадель у Львові

Галицька РА планує отримати 1,5 мільйона гривень з бюджету Львова на вирубку аварійних дерев та благоустрій території "Цитаделі".

Про це сьогодні, 24 квітня, йшлося на комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

Галицька районна адміністрація звернулась до членів комісії фінансів з проханням виділити 1,5 млн грн для організації благоустрою на території Львівської МТГ.

Зокрема, ці кошти передбачені для вирубки дерев на території львівського парку "Цитадель", які управління екології міськради визнало аварійними.

Всього таких дерев нарахували 591, а для їх вирубки необхідно 707 тис. грн, решта коштів мають піти на облагородження цієї території.

Натомість за інформацією голови комісії фінансів Наталії Шелестак, станом на сьогодні земельна ділянка, на якій знаходиться "Цитадель", не зареєстрована як парк й взагалі не має офіційного статусу.

"У межах цієї земельної ділянки підприємці не платить орендну плату, також неможливо юридично притягнути їх до відповідальності за користування землею" – заявила Шелестак.

Вона додала, що всі об'єкти нерухомості, які знаходяться на території "Цитаделі", перебувають у приватній власності. Благоустроєм цієї ділянки мають займатися саме власники споруд, однак через відсутність юридичного статусу землі, це питання ними ігнорується.

У результаті обговорення члени комісії вирішили детально ознайомитися з ситуацією щодо цієї земельної ділянки та перенесли питання про виділення коштів Галицькій РА на наступне засідання.

Додамо, у 2018 році у Львівській міськраді запевнили львів'ян, що на "Цитаделі" не будуватимуть житла, тому що для цього немає юридичних підстав.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.