Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

Четвер, 18 квітня 2024, 10:43

Польські фермери поновили блокування двох пунктів пропуску на Львівщині

пункт пропуску з Польщею

Вантажівки не пропускають у пунктах пропуску "Шегині – Медика" та "Краківець – Корчова".

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 18 квітня, польські фермери поновили блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Шегині – Медика" та "Краківець – Корчова".

Пункт пропуску "Краківець – Корчова" заблокували до 20 квітня. Повідомляється, що це не стосуватиметься гуманітарних і військових вантажів.

Натомість дорогу перед пунктом пропуску "Медика" повністю заблокували для вантажівок до 19 квітня.

"Такі дії учасники акції на території Польщі розпочали сьогодні після 9 години у пунктах пропуску "Корчова" та "Медика", що навпроти українських "Краківець" і «Шегині".

На напрямку пункту пропуску "Краківець" обмежується рух вантажних транспортних засобів, які слідують в бік України, а у напрямку "Шегині" як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд" – йдеться у повідомленні.

Станом на ранок сьогодні в чергах на території Польщі на цих напрямках очікують на можливість проїзду в бік України близько 1 500 вантажівок.

Зазначимо, до сьогодні заблокованими для вантажівок залишалися пункти пропуску "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне".

Нагадаємо, з 9 лютого цього року польські фермери розпочали блокаду вантажівок у пунктах пропуску з Україною. А 19 лютого вони намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" – перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

Крім цього, 20 лютого польські фермери перекрили рух для усіх видів транспорту у пунктах пропуску "Долгобичув – Угринів", "Зосін – Устилуг" та "Гребенне – Рава-Руська".

Додамо, Генеральна консулка Польщі у Львові назвала дії поляків на кордоні ганебними та вибачилася перед українцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.