Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вирубка лісу

Вівторок, 23 квітня 2024, 15:03

Торік на Львівщині єдиною причиною загибелі лісів вважають пошкодження шкідливими комахами

вирубка лісу

У 2023 році на території області загинули 67 га лісів.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За даними управління статистики, у 2023 році на території Львівської області загинуло 67 га лісів, всі з них – хвойні дерева. Основною причиною загибелі лісових насаджень стали пошкодження шкідливими комахами.

Натомість інформацію про загибель лісів від хвороб, впливу несприятливих погодних умов, від пошкоджень дикими тваринами, від лісових пожеж, від антропогенних факторів та від надмірної вологості у ГУ статистики Львівщини не надали.

Крім цього, у статистику не включили дані державних підприємств, які втратили статус юридичної особи та стали філіями ДП "Ліси України".

У 2022 році в області загинули 74,9 га лісів, основними причинами назвали хвороби та несприятливі погодні умови.

Зазначимо, за загальною площею лісів Львівщина займала третє місце в Україні після Волинської та Житомирської областей. Ліси на Львівщині займали площу 694,4 тисячі гектарів, що становить понад 8% загальної площі лісів України.

Нагадаємо, у 2020 році на території області загинули 622 га лісів, основними причинами тоді назвали шкідників та хвороби. Натомість у 2019 році в області було винищено 441 га лісів, а у 2018 році загинуло 514 га лісів, з них 511 га – хвойні дерева.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.