Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 29 квітня 2024, 12:35

Кітчевий архітектор Коломєйцев очолив нову архітектурно-містобудівну раду

Львів

Виконком погодив створення нової архітектурно-містобудівної ради, яку очолив Антон Коломєйцев.

У п'ятницю, 26 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про створення архітектурно-містобудівної ради при департаменті архітектури та просторового розвитку Львова.

"З метою забезпечення реалізації містобудівної політики Львівської міської ради та вдосконалення розгляду проєктно-планувальної документації утворити архітектурно-містобудівну раду при департаменті архітектури та просторового розвитку як дорадчий орган при розгляді проєктної містобудівної документації, проєктів житлово-громадського, промислового і комунального будівництва, проєктів благоустрою та інженерної підготовки території" – йдеться у рішенні.

Основними обов'язками архітектурно-містобудівної ради є:

- розглядати і схвалювати містобудівні, архітектурні й інженерні проєктні рішення та надавати рекомендації і висновки департаменту архітектури та просторового розвитку, замовникам та розробникам містобудівної, проєктно-кошторисної документації щодо їх погодження чи доопрацювання;

- при розгляді містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки подавати пропозиції департаменту архітектури щодо доцільності внесення необхідних додаткових вимог або рекомендувати проведення конкурсу на планування і забудову окремої ділянки чи окремого об'єкта архітектури;

- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації щодо здійснення у необхідних випадках передпроєктних робіт та інших заходів з охорони пам’яток історії та культури, у тому числі містобудування, архітектури та історичної забудови.

Згідно з положенням про архітектурно-містобудівну раду, її члени працюють на громадських засадах, а її засідання є відкритими.

Також пропозиції та рекомендації вважаються схваленими, якщо за них проголосувало більш як половина присутніх на засіданні членів архітектурно-містобудівної ради.

Головою архітектурно-містобудівної ради обрали головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, а заступницею та секретаркою цієї ради стала начальниця відділу містобудівної документації міськради Мирослава Пастущук.

До складу ради увійшли: заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, заступниця директора департаменту економічного розвитку Олександра Сладкова, начальниця управління охорони історичного середовища Львова Тетяна Балукова, начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури Павло Сирватка, уповноважена Львівської міської ради з питань доступності Ірина Маруняк, депутат Львівської міської ради Орест Печенко, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько, а також низка приватних архітекторів.

Додамо, у жовтні 2023 року депутати міськради визначили управління архітектури Львівської міської ради спеціально уповноваженим органом містобудування. З того часу усі містобудівні умови затверджує головний архітектор Львова. 

Нагадаємо, торік, згідно з рішенням суду, виконком Львівської міськради втратив повноваження видавати містобудівні умови. Зазначалось, що у ситуації, якщо міськрада не визначить новий спеціальний орган, на який будуть покладені ці функції, повноваження передадуть Львівській райраді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.