Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вілла "Пристань"

google.com.ua

Понеділок, 29 квітня 2024, 12:30

УКУ користуватиметься віллою Пристань аж до Другого Пришестя

вілла "Пристань"

У міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою планують надати УКУ в постійне користування на пам'ятку архітектури на вул. Парковій, 7.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 24 квітня 2024 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують затвердити Українському Католицькому Університеті проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у постійне користування на вул. Парковій, 7.

"Затвердити релігійній організації "Український католицький університет Української греко-католицької Церкви" проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надати земельну ділянку площею 0,0377 га на вул. Парковій, 7 у постійне користування для обслуговування житлового будинку – пам'ятки архітектури місцевого значення за рахунок земель історико-культурного призначення, перевівши їх із земель житлової та громадської забудови"  – йдеться у документі.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали зазначено, що будинок на вул. Парковій, 7 – вілла "Пристань" площею 452 кв.м, споруджена у 1904-1906 роках за проєктом архітектора Наполеона Лущкевича, перебуває у власності УКУ.

Раніше вілла належала президенту Українського католицького університету та голові Філадельфійської архиєпархії УГКЦ в США Борису Ґудзяку, який подарував її університету.  

Ще у травні 2023 року університет звернувся до міськради для отримання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки, щоб остаточно оформити право власності на нерухомість.

Натомість цим проєктом земельну ділянку, де знаходиться вілла, мають вилучити з категорії земель житлової забудови й віднести до земель історико-культурного призначення.

УКУ наразі має розробити науково-проєктну документацію з метою визначення меж та режимів використання території пам'ятки.

Додамо, у березні цього року депутати Львівської міськради затвердили детальний план території у районі вулиць Чмоли – Козельницької – Енергетичної й погодили ліквідацію вулиці Сокола-Батька, замовником якого виступив Український Католицький Університет (УКУ).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.