Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Голосківський цвинтар

Четвер, 9 травня 2024, 11:14

У Львові пропонують використовувати електробуси на міських кладовищах

Голосківський цвинтар

Львівські депутати звернулися до мерії пропозицією використання електробусів на кладовищах Львова.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Вчора, 8 травня, депутат Львівської міської ради Олекса Возняк звернувся до уповноваженого з питань доступності міськради Ірини Маруняк з пропозицією використовувати електробуси на території Сихівського чи Голосківського цвинтарів, для того, щоби містянам було легше добиратися до місць поховань своїх близьких.

"Поля поховань біля великих міст вже давно перетворились на величезні простори, пересуватись якими без допомоги транспорту складно і довго, особливо для людей похилого віку та з обмеженими можливостями" – відзначив Возняк.

За його словами, площа Сихівського цвинтаря – майже 20 га, Голосківського – майже 75 га. Щоб дістатися кінцевого сектора Голосківського кладовища, потрібно йти пішки не менше 1 год 50 хвилин. 

Він пояснив, що на Івано-Франківщині на кладовищі в селі Чукалівка міська влада запустила в пілотному режимі електробус, який безоплатно допомагає відвідувачам пересуватись по території за наперед визначеними маршрутом та розкладом. Крім того, такий транспорт є екологічним та досить економним.

Додамо, у 2020 році в місті підписали меморандум на закупівлю в "Електрону" 250 електробусів впродовж наступних трьох років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.