Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Аукціон

Держгеокадастр Львівщини

П'ятниця, 14 липня 2017, 13:23

За пів року на Львівщині здано в оренду 46 державних земель

Аукціон

За результатами аукціонів, щo відбулися цього року, було продано право оренди 46 земельних ділянок державної власності. Зароблені кошти отримуватимуть місцеві ради у 14-ти районах. 

Про це повідомила прес-служба головного управління Держгеокадастру Львівської області.

Загальна площа зданих в оренду на 7-10 років земель 924 га, їх призначення –ведення товарного сільськогосподарського виробництва і є за межами населених пунктів. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів проведених у 2017 році, становить 3,14 мільйона гривень, який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини.

"При організації аукціонів ми намагаємось залучити якнайбільше потенційних покупців, що забезпечує кращу ціну оренди. В результаті зростають і можливості місцевих рад з розвитку територій громад,  забезпечується прозорість у використанні земельних ресурсів на місцях", – відзначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький. 

Загалом, цього року, було організовано та проведено земаукціони у 14-ти  районах Львівщини. Найдорожче було продано право оренди двох ділянок на території Новокалинівської міської ради Новокалинівської ОТГ Самбірського району. Так, у липні цього року, було продано право оренди земельної ділянки, площею 59 га, за ціною 652 тисячі гривень (стартова ціна – 37 тисяч гривень). Завдяки проведенню аукціону орендна плата зросла в 17,6 разів, - від встановлених 8% до 140,6% від нормативної грошової оцінки цих земельних ділянок. Також це стало найдорожчим продажем права оренди цього року, адже досягнуто найвищого рівня річної орендної плати у розмірі 11053 грн./1га.

Зазначимо, за результатами аукціонів, що відбулися у 2016 році, у області здали в оренду 169 земельних ділянок держвласності загальною площею 3,1 тисяч га терміном на 7-10 років для ведення сільськогосподарського виробництва та фермерського гоподарства. За підсумками першого півріччя 2017 року в області здано в оренду більше трьохсот земельних ділянок різних форм власності, внаслідок чого Львівщина увійшла у топ-трійку регіонів, у яких проводять земельні аукціони. 

Нагадаємо, що 12 липня виставили на продаж право оренди 4 ставків у Львівській області, на аукціоні здали в оренду два, і чотири заплановано на майбутній аукціон.

Більше про земельні аукціони - в інтерв'ю Варіантів із керівником Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.