Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Четвер, 12 березня 2020, 17:24

На Львівщині хворих на коронавірус зможуть прийняти ще сім лікарень

медичний заклад

У області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради заявив т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

Хворих з корорнавірусом прийматиме Львівська обласна клінічна інфекційна лікарня, яка має 410 ліжок, проте при великому спалаху захворюваності, окрім цієї лікарні, хворих прийматимуть ще інші медичні заклади міста та області. Це:

- 8 міська клінічна лікарня Львова;

- Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи у Винниках;

- Стебницька міська лікарня;

- Сокальська центральна районна лікарня;

- Стрийська центральна міська лікарня;

- Яворівська центральна районна лікарня;

- Кам'янка-Бузька центральна районна лікарня.

За словами Андрія Васька, також можуть задіяти Самбірську ЦРЛ чи Рудківську ЦМЛ у вирішенні питання щодо забезпечення пацієнтів киснем.

"Ці лікарні будуть задіяні лише у тому випадку, коли усі місця в Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні будуть заповнені" – пояснив Андрій Васько.

Також він додав, що станом на сьогодні у Львівській області не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

"У інфекційній лікарні є 8 боксованих палат, які можуть приймати пацієнтів з корорнавірусом з кількістю до 20 осіб. На сьогоднішній день у палатах не перебуває ні одного пацієнта з підозрою на корорнавірус" – наголосив Андрій Васько.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Також міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 12 березня до 3 квітня призупинити навчання у школах і дитячих садочках Львова. Таке ж рішення прийняла й Львівська ОДА.

На час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дом, а МОЗ напривили на Львівщину тест-системи для перевірки на коронавірус.

Додамо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворого виявили у Чернівцях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.