Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спалювання сухостою

lv.dsns.gov.ua

Понеділок, 13 квітня 2020, 16:35

7 нардепів з Львівщини не підтримали нові штрафи за забруднення повітря і спалювання сухостою

спалювання сухостою

Верховна Рада посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави.

Сьогодні, 13 квітня, Верховна Рада внесла зміни до закону про збереження навколишнього середовища (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу). "За" проголосували 328 народних депутатів.

Зокрема, закон збільшує розміри штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

Відтак, за забруднення повітря та передбачається штрафи від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Випалювання стерні карається накладенням штрафу на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 900 до 1260 таких мінімумів.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 90 до 270 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 270 до 900 таких мінімумів.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 630 до 1080 таких мінімумів.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Загалом, з початку року за спалювання сухої рослинності та за порушення правил пожежної безпеки в лісах Львівщини інспекція склала 130 протоколів, на порушників оштрафувала на загальну суму 16 949 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.