Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Гринкевич

ДБР

Неділя, 31 грудня 2023, 09:01

Львівський бізнесмен залишиться під вартою за спробу дати хабар керівнику ДБР

Ігор Гринкевич

Рішення про це ухвалив суд.

Львівський бізнесмен, який підозрюється у пропозиції хабаря одному з керівників Державного бюро розслідувань, буде перебувати під вартою до 19 січня 2024 року.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва за клопотанням Офісу Генерального прокурора.

Про це повідомила пресслужба ДБР. 

Суд встановив розмір застави для підозрюваного у 429 млн 440 тис. грн. Якщо він не внесе заставу, він буде перебувати під вартою до завершення судового розгляду. У разі визнання винним, йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

За даними слідства, підозрюваний намагався дати хабар у 500 тисяч доларів США керівнику Головного слідчого управління ДБР за допомогу у поверненні майна, яке було вилучене у його компаній у рамках розслідування справи про оборудку з закупівлею одягу та білизни для Збройних сил України. За фактом хабарництва було порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 КК України.

ДБР також розслідує справу про оборудку з закупівлею одягу та білизни для ЗСУ, в якій фігурують компанії львівського бізнесмена. За попередніми даними, вони виграли 23 тендери на суму понад 1,5 млрд грн, але не виконали або частково виконали свої зобов’язання, завдаючи державі збитків на понад 1 млрд грн. Досудове розслідування цієї справи триває.

Нагадаємо, працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. За неофіційними даними, йдеться про постачальника одягу для ЗСУ Ігоря Гринкевича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.