Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 23 січня 2024, 13:42

Після призупинення блокади польський кордон перетнули майже 5 тисяч вантажівок

пункт пропуску

Від 17 січня з України до Польщі виїхало близько 5 тисяч вантажівок.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Пауза в блокуванні пунктів пропуску «Гребенне – Рава-Руська» й «Корчова – Краківець» на Львівщині та «Дорогуськ – Ягодин» на Волині 17 січня відкрила шлях до Польщі майже 5 тисячам вантажівок.

Наразі не всі пункти демонструють доблокадні показники, однак пропускна спроможність уже планомірно зростає.

«‎Найбільший пункт контролю "Ягодин" відновив свою пропускну спроможність на рівні 600 вантажівок на добу. Цей показник навіть вищий, ніж був до блокади. Зростає кількість вантажівок, що виїжджають через "Краківець" та "Рава-Руську"»‎, – наголосив Кубраков.

Також, за словами міністра, українсько-польські партнери активно працюють над відновленням регулярних вантажних перевезень на рівні 150 порожніх фур за добу на ділянці «Нижанковиці – Мальховіце», де тимчасово припинена реєстрація в системі «єЧерга».

 

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року протестувальники розпочали блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною, а 23 листопада повністю перекрили рух вантажівок через КПП «Шегині».

Додамо, 16 січня польські перевізники відновили роботу трьох пунктів пропуску, на яких раніше стартували акції протесту. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.