Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аптека у Львові

Вівторок, 16 квітня 2024, 16:00

У Львові діє десять аптек з рецептурним відділом

аптека у Львові

Серед усіх аптек Львова лише десять мають рецептурний відділ.

Про це сьогодні, 16 квітня, на комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради повідомила керівниця управління охорони здоров'я міськради Марта Матюшко. 

Станом на сьогодні у Львові існує лише 10 аптек з рецептурними відділами, у яких можна отримати ліки індивідуального виготовлення. Зокрема, це:

- ТОВ "Аптека №44" на вул. Симоненка, 4;

- КП "Аптека №1" на вул. О. Фредра, 2;

- ТзОВ "Аптека №28" на вул. Дороша, 9;

- Навчально-виробнича аптека Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького на вул. Пекарська, 75;

- ТзОВ "Аптека №49" на вул. Личаківська, 57;

- "Аптека матері і дитини" на вул. Личаківська, 3;

- ТОВ "Аптека №18 "Під Вознесінням" на вул. Широка, 66;

- КП ЛОР "Міжлікарняна аптека №266" на вул. Хуторівка, 24;

- КП ЛОР "Міжлікарняна аптека №272" на вул. Чернігівська, 7;

- КП ЛОР "Міжлікарняна аптека №289" на вул. Городоцька, 215.

"Я особисто була у ТзОВ "Аптека №49", бо вони є орендарем приміщення 2-ї міської поліклініки на вул. Симоненка, 4. Дійсно, всі їхні рецептурні відділи працюють, виготовляють лікарські форми. Окрім цього, вони також забезпечують медикаментами заклади охорони здоров'я на території Львова, садочки, школи" – наголосила Марта Матюшко.

За її словами, оренда плата в аптеки становить 20 тисяч гривень в місяць, тому що вона займає площу у 575 м², з якої 190 м² – підвали, де вони зберігають медикаменти, в тому числі й наркотики, а також сировина для виготовлення ліків. Натомість комунальні послуги лікарні обходяться у 300 тис. грн в місяць в опалювальний сезон.

Наразі аптека просить Львівську міськраду зменшити суму орендної плати для них.

Члени комісії вирішили отримати інформацію від інших аптек з рецептурними відділами для розв'язання питання з орендною платою.

Додамо, у 2022 році історична аптека у приміщенні Будинку книги на площі Міцкевича припинила своє функціонування через підняття орендної плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.