Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Микола Сольський

lb.ua

П'ятниця, 26 квітня 2024, 10:37

Міністр аграрної політики з Львівщини, якого підозрюють в махінаціях з землею, подав у відставку

Микола Сольський

Міністр агрополітики Микола Сольський написав заяву про відставку, його звинувачують в оборудках із землею на 500 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 25 квітня, до Верховної Ради надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України.

За словами Стефанчука, заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань.

"Я написав заяву про відставку з поста міністра. В такій ситуації вважаю це правильним кроком. Вирішить Верховна Рада прийняти мою відставку, буду вдячний за таке рішення, вирішить, що я маю працювати далі – продовжу працювати" – заявив Сольський.

Миколу Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. Крім Сольського, підозру у справі з оборудок із землею вручили ще і його заступнику – Маркіяну Дмитрасевичу, який нині перебуває у відрядженні за кордоном у зв’язку з початком перемовин України про вступ до ЄС в частині аграрного блоку.

Справа проти нього стосується періоду 2017-2018 років, коли здійснював адвокатську діяльність.

Станом на сьогодні Вищий антикорупційний суд обрав для Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Альтернативою тримання під вартою суд визначив заставу у 75,7 млн грн.

Зазначимо, Микола Сольський є уродженцем села Росохи Самбірського району Львівської області. Він закінчив Львівський національний університет за спеціальністю "юрист", працював генеральним директором юридичної фірми "Солький, Процик і Парнери", з 2007 – співзасновник "Український Аграрний Холдинг". У 2019-2022 роках Сольський очолював комітет аграрної політики Верховної Ради, а з 24 березня 2022 року – міністр аграрної політики і продовольства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.